Palliatieve zorg voor jonge mensen

2014-08-26 10-11-54Geen tafelkleedjes maar een biertje om de hoek

Xenia is een jongerenhospice voor gasten van 16 tot 35 jaar. Iedereen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte is er welkom.

Sander Tichler (20) heeft een onbehandelbare vorm van botkanker. Om de pijn in zijn lichaam te verlichten ondergaat hij chemokuren. Sinds de opening van jongerenhospice Xenia hoeft hij daarvoor niet meer naar het ziekenhuis en dat vindt hij een grote zegen. ‘De eerste twee kuren moest dat nog wel. Lag ik met vijf mensen in een kamer die allemaal een jaar of vijftig, zestig waren. Daar knoop ik niet zo makkelijk een praatje mee aan.

Hier lig ik een uurtje alleen op een kamer of er komt een verpleegkundige bij zitten en die kletst me zo door de kuur heen. Als ik zin heb in een gezellige sfeer doe ik de deur open voor de geluiden, wil ik alleen zijn dan sluit ik me af.’

Lees het hele artikel in pdf

Xenia @ Twitter

Xenia Huis

Het begon in 2014 als jongerenhospice. Maar het huis in Leiden is meer: een kloppend hart, vol aandacht, tijd en li… twitter.com/i/web/status/1…

1 week ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Check out - Op maat gesneden zorg geeft jongvolwassenen met kanker kracht • Wouter ayazorgnetwerk.nl/verhalenbank/w…

3 weeks ago reply retweet favorite

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.