Palliatieve zorg voor jonge mensen

Niks ‘gewoon wonen’. In de loop van 2020 moet het project aan de Middelstegracht uit de steigers zijn en een feit zijn: vier appartementen voor jongeren met een progressieve spierziekte, die hen afhankelijk maakt van 24-uurs zorg op maximaal drie minuten afstand. Jonge mensen die echter wel degelijk ‘gewoon willen wonen’, op zichzelf en zo zelfstandig als mogelijk. Een plek middenin de maatschappij, net zoals ieder ander met of zonder beperking.

vanuit Xenia kwam het idee om een klein aantal nieuwe woningen te bouwen bij de entree van het binnenplein, om relatief zelfstandige huisvesting te creëren voor jongeren die de zorgvoorzieningen van Xenia in de directe nabijheid nodig hebben

Dat idee is stichting GewoonWonen geworden. Woningbouwvereniging Ons Doel zag het maatschappelijk belang direct en stapte daarom, ook financieel, in. Ons Doel wordt als eigenaar van het pand ‘de huisbaas’ en gaat de bouw begeleiden, maar GewoonWonen neemt de woningtoewijzing voor haar rekening en zal fondsen moeten verwerven om speciale voorzieningen als (plafond)liften uit te bekostigen.

Lees meer over dit project op de site van sleutelstad en de gewoonwonen website.

gewoon wonen2


Op de foto het voltallige bestuur van de Stichting GewoonWonen, vlnr Thomas Zwetsloot, Margriet Pronk, Martijn van Rees, Jacqueline Bouts en Loes van Groningen

 

Xenia @ Twitter

Xenia Huis

@mvincenten Wat verdrietig! Sterkte Miranda โค๏ธ๐Ÿ˜˜

4 hours ago reply retweet favorite
Xenia Huis

https://t.co/8R2TfNXSr9

5 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Het leven gaat door! Slingers ophangen en zingen voor de jarige Cindy!๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŒธ https://t.co/1KuFM0OBds

5 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Palliatief Coronadagboek @RobBruntink Goed initiatief, deze gids twitter.com/RobBruntink/stโ€ฆ

2 weeks ago reply retweet favorite

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.