Palliatieve zorg voor jonge mensen

Maud van Rijn was een tijdje geleden te gast bij Xenia om voor haar afstudeerproject een kijkje in de keuken te nemen.  Maud: “Mijn afstudeervraag gaat over hoe je door middel van object, ruimte of sociale acties een vernieuwende oplossing binnen het thema zorg kan ontwikkelen.

"Met mijn concept “ik ben er” richt ik mij op de kwaliteit van leven en zou ik een positieve bijdrage willen leveren aan de laatste fase van leven. Wanneer je er als jongere voor kiest om in een hospice in Amsterdam te overlijden, zoek je een bepaalde binding met de stad. De stad waar je misschien bent opgegroeid, die bruist van leven."

In haar onderzoek naar zorg, kwam ze erachter dat Nederland 146 hospices telt, maar slechts één biedt hiervan plek aan jongeren en jongvolwassenen. Er is heel veel voor kinderen in de palliatieve zorg, maar wanneer je boven de achttien bent, dan val je onder de reguliere zorg en zou je dus terechtkomen in een regulier hospice. Met haar concept “ Ik ben er” probeer Maud als ontwerper een positieve bijdrage te leveren aan de laatste levensfase van jongeren.

Haar afstudeerproject is mooi gelukt, het is zelfs genomineerd geweest, hierbij heeft het wat promotie gekregen en is er veel over het onderwerp jongeren hospice gesproken.

Lees meer over haar project en concept "ik ben er" via deze links:

 

Xenia @ Twitter

Xenia Huis

@mvincenten Wat verdrietig! Sterkte Miranda โค๏ธ๐Ÿ˜˜

4 hours ago reply retweet favorite
Xenia Huis

https://t.co/8R2TfNXSr9

6 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Het leven gaat door! Slingers ophangen en zingen voor de jarige Cindy!๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŒธ https://t.co/1KuFM0OBds

6 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Palliatief Coronadagboek @RobBruntink Goed initiatief, deze gids twitter.com/RobBruntink/stโ€ฆ

2 weeks ago reply retweet favorite

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.