Palliatieve zorg voor jonge mensen

Xenia Hospice is voor een groot deel afhankelijk van financiële steun van derden.

De Stichting Vrienden Xenia Hospice, opgericht op 2 april 2009,  heeft ten doel het financieel en materieel ondersteunen van de activiteiten van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen.  Hierbij valt te denken aan het verkrijgen van giften, donaties, erfenissen en legaten.
Gedurende de oprichtings- en bouwperiode tot de opening op 4 april 2014 was de voornaamste taak van de stichting gelden bijeen te brengen, noodzakelijk voor de kostbare, medische inrichting van Xenia.

Na de opening is de taak van de Vriendenstichting de gelden om de exploitatie te dekken bijeen te brengen. De medische zorg wordt van overheidswege betaald. Voor exploitatie (zoals huisvesting, inrichting, energie, verzekeringen, onderhoud etc.) is Xenia geheel afhankelijk van donaties. Al met al is jaarlijks ruim € 200.000,-- nodig om de exploitatie te kunnen dekken.
Om dit bedrag bijeen te brengen is het Vriendenbestuur constant actief bezig met het zoeken naar donateurs. Zij benadert  instanties, fondsen, bedrijven en particulieren met het verzoek Xenia financieel te steunen.Ook wordt zij regelmatig benaderd door belangstellenden die spontaan willen doneren of een actie willen organiseren.

De Stichting Vrienden Xenia Hospice is een erkend goed doel met status Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) en is daardoor volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting.
De Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer: 27340782.
Ons bankrekeningnummer is: NL39RABO0114056803 t.n.v. Stichting Vrienden van Xenia Hospice.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.