Palliatieve zorg voor jonge mensen

Xenia is speciaal gericht op jongeren en jong volwassenen met een leeftijd die kan variëren van 16 tot ongeveer 35 jaar. In Nederland kennen wij kinderhospices, voor kinderen in de leeftijd t/m 16 jaar. Daarnaast zijn er de reguliere hospices voor volwassenen.

Met dank aan Jasper le Clercq voor het mooie filmpje

Wij zijn van mening dat de omgeving en de benadering van jongeren met een levensbedreigende ziekte afgestemd moet zijn op deze leeftijdscategorie, rekeninghoudend met hun wensen en hulpvragen. Hospices voor deze doelgroep bestonden tot nu toe nog niet in Nederland. Maar nu wel!

Beelden zeggen meer dan duizend woorden dus neem eens een kijkje binnen Xenia.

Met dank aan Erik van der Gurp, Wery Crone, Arno Massee & Eelk Colmjon voor het maken van deze prachtige foto's!

Ontstaan van Xenia

Jacqueline Bouts small

Begin 2009 werd door Jacqueline Bouts Xenia opgericht.  In haar werk als verpleegkundige werkte zij met ernstig zieke jongeren. Zij ontdekte dat voor jongeren in de leeftijdcategorie van 16 tot ca. 35 jaar geen hospice en logeeropvang in Nederland bestond. Er zijn hospices voor kinderen tot 16 jaar en hospices voor ouderen, maar deze jonge mensen vallen tussen wal en schip. Het idee dat er in Nederland  goede opvang voor deze groep moest komen liet haar niet meer los.

Lees meer over de historie van Xenia

Xenia op FB

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.